Op deze blog plaats ik regelmatig recepten van mij. Dus als u nog wat inspiratie nodig heeft voor in de keuken, kunt u hier terecht!
Pollo alla cacciatore
Geplaatst op 28-10-2017
Pollo alle cacciatore is een Italiaans stoofgerecht met kip. Oorspronkelijk wordt het gemaakt van een hele kip, maar met kipfilet (of nog beter, kippendijen) is het ook mogelijk.
Benodigdheden:
1 kg kipfilet (blokjes)
300 gr ontbijtspek
3 blikjes gepelde tomaten
2 teentjes knoflook
3 stengels bleekselderij
2 kleine winterwortels
3 uien
kippenbouillon
witte wijn
balsamico azijn
bruine basterdsuiker
Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
Maal met het hakmes van de staafmixer de knoflook, bleekselderij, winterwortel en uien tot kleine stukjes.
Doe wat olijfolie in een pan en zet dit mengsel aan (zacht fruiten).
Bak ondertussen het ontbijtspek in de pan.
Haal het ontbijtspek eruit in bak in het vet (in gedeeltes) de kipfilet.
Bestrooi de kipfilet flink met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Blus het groentemengsel af met flink wat witte wijn. Laat dit wat inkoken en voeg de gepelde tomaten toe.
Laten pruttelen totdat de tomaten zacht zijn en zich mengen met de rest (wordt tomatensaus). Eventueel met lepel de tomaten wat fijn maken.
Bouillon toevoegen en wat in laten koken. Flinke scheut balsamico azijn en schep bruine basterdsuiker erbij. Daarna spekreepjes en kipfilet blokjes toevoegen.
Peper, zout etc. naar smaak toevoegen.
Saltimbocca di pesce
Geplaatst op 28-10-2017
Saltimbocca de pesce is erg eenvoudig en snel te maken. Heerlijk met een gemengde salade.
Benodigdheden:
4 stevige visfilets
viskruiden
salieblaadjes
parmaham
Bereidingswijze:
Snijdt de visfilets elk in vier stukken.
Kruidt de visfilets met de viskruiden.
Leg op elk stukje vis een salieblaadje en wikkel er een plakje parmaham omheen. Zet dit vast met een prikker.